Dikke truiendag

De verwarming werd enkele graadjes lager gezet op woensdag 20 februari. Het was toen namelijk “Dikke truiendag”: een symbolische actie tegen de klimaatverandering en opwarming van de Aarde.

De speelplaats van de lagere school was magnifiek versierd met oude truien aan kapstokken in de bomen en aan de struiken. De truien werden dinsdag door de kinderen van de lagere school en kleuters Duizendpoot prachtig versierd.

Alleen al van ernaar te kijken kreeg je het toch een beetje warmer.

Er stonden ook verschillende activiteiten op het programma, voor groot en klein…

• een opwarmingsaerobic (met dank aan de leerlingen en juf van 4A)
  • gezamenlijke knutselactiviteit van schaapjes (voor de jongste kleuters)
  • de meterstand opnemen en het verschil berekenen met het verbruik van een “gewone” dag (met dank aan de leerlingen en juf van 6A + een werkman die alles netjes uitlegde)
  • verhalen, domino’s en enquêtes rond energieverbruik

Een afvaardiging van het nieuwe gemeentebestuur kwam ook op bezoek. Zij stonden kort de kinderen te woord en zetten dan hun beste beentje voor tijdens de aerobic. Voor onze inzet en deelname aan Dikke truiendag werd een gloednieuwe lesmap rond energie overhandigd én voor elke klas van de school een grote thermometer.

Met dank aan dhr. Frans (burgemeester), mevr. Nuyts (schepen van onderwijs), dhr. Swaene (schepen van milieu) en mevr. Veldeman (duurzaamheidsambtenaar).

Foto’s kan u hier bekijken.