Dag Sinterklaasje!

Op donderdag 6 december was het dan eindelijk zo ver… Sinterklaasliedjes speelden door de boxen. Met een glimlach op de snoetjes en pietenmutsen op het hoofd stonden we met z’n allen onze grote kindervriend op te wachten.

Hij kwam de speelplaats opgereden in een oldtimer! 2 zwarte pieten volgden elk met hun eigen step. En hebben jullie ook de derde zwarte piet gezien? Hij stond te zwaaien op het dak van de school! Wat een gekke zwarte pieten toch!

De Sint bracht eerst een bezoekje aan onze allerkleinste kindjes in de Vlindertuin. De zaal stond vol met speelgoed van de Sint! Hij las voor uit zijn grote rode boek… Elk kindje mocht hem een hand komen geven en kreeg speculaas en een mandarijntje. Nadien mochten de kleuters met hun cadeautjes de klas in; spelen maar!

De kleuters van de Duizendpoot hadden versjes, liedjes en zelfs een dans in echte zwartepietenstijl voorbereid! De sfeer zat er goed in. Ook hier had de Sint veel speelgoed, speculaas en mandarijntjes gebracht. Na zijn bezoek mochten de kinderen op ontdekkingstocht met al die nieuwe spulletjes in de klas.

De klassen van de lagere school kregen natuurlijk ook een bezoekje. De Sint las voor uit zijn boek, de zwarte pieten deden weer allerlei gekke dingen en deelden ook hier cadeautjes uit voor iedereen.

Het was een fijne dag. Tot volgend jaar Sinterklaasje!